Huggiebot2.0 geeft echte knuffels

Huggiebot2.0 in actie

12-2-2021 Onderzoekers van het Max Planck Institute for Intelligent systems hebben onlangs Huggiebot2.0 gepresenteerd, een robot die een knuffel kan geven.

Het idee ontstond toen bedenkers Alexis Block en Katherine Kuchenbecker tijdens hun master aan de Pennsylvania University hun ver weg wonende familieleden misten. Huggiebot2.0 is een verder uitgewerkte versie maar nog steeds een prototype, die in maart 2021 wordt gepresenteerd op de ACM/IEEE International Conference on Human-Robot Interaction.

De makers hebben onderzocht wat een knuffel levensecht maakt. Daarom is de robot zacht en warm, heeft het een menselijke vorm, wordt de omarming aangepast aan de omvang en positie van de gebruiker en laat Hubbiebot2.0 makkelijk los als de gebruiker wil stoppen met knuffelen.

Knuffelen is gezond. Het leidt tot een lagere bloeddruk en cortisolspiegel en vermindert angst en stress. De onderzoekers willen de fysiologische effecten van het krijgen van knuffels van Huggiebot gaan onderzoeken en vergelijken met de effecten van omhelzingen door echte mensen.

Huggiebot3.0 is een volgende prototype dat op stapel staat en het doel is om uiteindelijk de robot op de markt te brengen. Ook wordt er gewerkt aan een HuggieApp die gebruikers op afstand knuffels kan laten versturen.

Bron: https://interestingengineering.com/soft-human-sized-robot-gives-excellent-hugs